MIÉRT BOLDOGÍTANAK A JÓCSELEKEDETEK?

„Aki rendszeresen jócselekedeteket hajt végre, az tartósan boldogabbá válik.”
-
Sonja Lyubomirski

Sonja Lyubomirski lengyel származású pszichológus és boldogságkutató laboratóriuma volt az első, amely tudományos alapossággal bebizonyította, hogy a jócselekedetek, a segítségnyújtás valóban boldogabbá teszik az embereket. A jócselekedetek gyakorlása a boldogság fokozásának hatékony eszköze.

És itt van 7 boldogító érv, amiért érdemes gyakorlóvá válni:

  1. Ha kedves és nagylelkű vagy valakivel, akkor pozitívabban látod őt és ezáltal elfogadóbb és megértőbb leszel, ami hatással lesz a belső jóllétedre is.
  2. Amikor segítesz valakinek és látod mások nehézségeit, sokkal jobban értékeled azt amid van és ezáltal szerencsésebbnek, hálásabbnak érezheted magad az életünkért.
  3. Amikor másoknak segítesz, vigaszt nyújtasz, akkor elterelődik a figyelmed a saját gondjaidról és rágódásaidról, mivel a figyelem fókuszát valaki másra irányítod. Ezáltal sokkal jobb lesz a közérzeted.
  4. A jócselekedetek gyakorlása fejleszti az önbizalmadat, az optimizmusodat és a hasznosságod érzését.
  5. A jócselekedetek életed értelmességét és értékét is emelhetik. Elkezded értékelni magad, hogy igenis van szükség rád és tudsz valami olyat tenni, amitől jobb lesz veled a világ.
  6. A jócselekedetek kielégítik alapvető emberi szükségleteidet: kapcsolatba kerülsz másokkal, rád mosolyognak, hálásak neked és értékes barátságokra tehetsz szert.
  7. A jócselekedetek csökkentik a depressziós tüneteket, miközben fokozódik a boldogságérzés és úgy érzed, ura vagy az életednek és saját magadnak.


Ha szeretnél bekapcsolódni a Jobb Veled a Világ ingyenes  Boldogságprogramjába, kattints ide >>

 

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!