Hírek

ápr
10.
Már lehet pályázni a 2017/2018-as tanévre a Boldog Iskola és Örökös Boldog Iskola címre!

A Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet nyílt pályázatot hirdet magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára „Boldog Iskola”, „Boldog Óvoda” és „Örökös Boldog Iskola” cím elnyerésére.

ápr
3.
Mától lehet csatlakozni az Énekelj a Földért kezdeményezéshez!

A Föld napja világméretű mozgalom több évtizede szólít fel a környezet védelmére, és számos megmozdulással hívja fel a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásunkra – hiszen a mai nap döntése egy másik ember holnapját befolyásolja. A Jobb Veled a Világ Alapítvány is csatlakozik a mozgalomhoz az Énekelj a Földért kezdeményezéssel.

ápr
2.
Márciusban tízezer gyermek énekelt a világ boldogságáért

A Jobb Veled a Világ Alapítvány a boldogság nemzetközi világnapja alkalmából „Énekelj a Boldogságért” címen ingyenes országos gyermekkoncert-sorozatot szervezett. A tizenegy állomáson összesen 10.000 gyermek énekelt Bagdi Bellával és zenekarával, hogy felhívja a figyelmet a boldogság kiemelkedő szerepére életünkben, és hogy ezt az üzenetet együtt átadják a fiatalok számára.

Kiderült, mi jellemzi a legboldogabb magyarokat

Bagdi Bella személyiségfejlesztő tréner, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és Prof. Oláh Attila, az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratóriumának vezetője sajtótájékoztatón mutatta be a Boldogságtérképet, amihez hasonló kutatás még nem készült Magyarországon. A részletes felmérés rávilágít, hogy hazánk különböző régióiban és városaiban mennyire érzik magukat boldognak az emberek, és az milyen összefüggésben van az életkorral, a családi állapottal, vagy éppen az iskolázottsággal.

Tudományosan igazolt, hogy boldoggá teszi a gyerekeket a Boldogságóra

A Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet és az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratóriuma Prof. Oláh Attila tudományos szaktanácsadó vezetésével kutatást végzett 2015/16-os tanévben Boldogságórák hatékonyságáról.

Ősszel folytatódnak a Boldogságórák

Szeptembertől újra elindul a Boldogságóra program, amely az előző tanévben több mint 6000 gyermeknek segített nyitottabbá és elfogadóbbá válni. A Bagdi Bella által életre hívott projekt célja, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára. A most induló, harmadik évadhoz Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója is csatlakozott.

febr
26.
Boldog iskolába járhatnak a jövőben a gyerekek

A Boldog Iskola pályázat célja, hogy minél több oktatási intézmény bevezesse a Boldogságórákat, ezzel is elősegítve egy boldogabb generáció felnövekvését.

<< < 1 2 3 4 5 > >>
TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!