Több, mint százezren daloltak a Föld védelméért

2017. április 24.
A Jobb Veled a Világ Alapítvány egyedülálló, a Föld Napja alkalmából rendezett akciójában 120 ezer ember énekelt együtt Bagdi Bellával és az Oscar-díjas Mindenki c. filmben szereplő gyerekkórussal. Április 21-én, pénteken az eseményhez készült dal, a Gyújts egy gyertyát a Földért 27 országban csendült fel Ausztráliától az USÁ-ig. Így hívták fel a figyelmet a környezettudatosságra, a fenntartható életmód, és gondolkodásmód mellett való elköteleződésre.

Április 21-én, pénteken Bagdi Bella és az Oscar-díjas Mindenki kórusa a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskolában énekelték a Gyújts egy gyertyát a Földért című dalt. Bagdi Bella facebook oldalán élőben bejelentkeztek a helyszínről, így bárki becsatlakozhatott hozzájuk. Április 22-én, szombaton pedig a családok, baráti közösségek kapcsolódhattak be az eseménysorozatba. A kezdeményezés célja az volt, hogy fenntarthatóságra nevelje a fiatalabb nemzedéket a zene segítségével, felhívja a figyelmet a környezettudatos életmód fontosságára.

"Ha részesei akarunk lenni annak a hatalmas árhullámnak, amely kiemeli a válságból az emberiséget és egy pozitív jövő felé sodorja, akkor meg kell változtatni magunkat. Nem a gazdaság, a hatalom és a technika, hanem gondolkodásmódunk és cselekvésünk határozza meg jövőnket." - Üzente László Ervin tudományfilozófus, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, az Énekeljünk a Földért mozgalom fővédnöke a programban résztvevő embereknek.

A programba 2.246 csoport regisztrált (óvodák, iskolák, sajátos nevelési igényű gyerekek, idősek otthona, speciális ellátást igénylő emberek csoportjai, mozgássérültek, baráti társaságok, családok, munkahelyi közösségek stb.) 27 országból, 900 településről csatlakoztak be magyarok.

Az az ATV és az M1 árpilis 21-én f10-től élőben közvetítette az esemény három helyszínről:

  • Bakáts Téri Általános Iskola, BUDAPEST
  • Nyíregyházi Bem József Általános Iskola, NYÍREGYHÁZA
  • Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és AMI Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Tagiskola, MISKOLC

A helyi televíziók is tudósítottak többek között Veszprémből, Székesfehérvárról, Bajáról, Debrecenből, Kecskemétről. Több hazai hírportál kísérte végig az eseményt, már az előkészületektől. A felvidékről, a Pátria rádió interjújában Bagdi Bella nyilatkozott.

A dalhoz kapcsolódó videoklipet több, mint százezren tekintették meg

A www.enekeljafoldert.hu weboldalra több, mint 700 képet, videót, beszámolót töltöttek fel, ezek itt tekinthetőek meg >>

A kezdeményezéshez több hazai vállalkozás is csatlakozott, akiknek ezúton is köszönjük a jelenlétet, és támogatást! A támogatói lista a mozgalom portálján megtekinthető.

Az eseményről további információt biztosít:
Diósy Tamás (sajtókapcsolatok)
sajto@jobbveledavilag.hu

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!